Waar komt het idee vandaan?
De stichting Stelvio for Life is begin 2012 opgericht en heeft als doel het organiseren van het jaarlijkse evenement Stelvio for Life. Deelnemers aan Stelvio for Life beklimmen de Passo dello Stelvio (hard)lopend of per fiets. Om de Passo dello Stelvio te beklimmen moeten de deelnemers van start tot finish 1.533 hoogtemeters overwinnen. Elke deelnemer verplicht zich om minimaal € 1,- per hoogtemeter aan sponsorgeld bijeen te brengen. Het totaal van het sponsorgeld komt ten goede aan de stichting Barcode for Life. Er wordt geld ingezameld voor fundamenteel onderzoek naar een persoonlijke, op de patiënt en zijn/haar specifieke kanker toegespitste behandeling, gebaseerd op DNA-analyse. Deze stichting ondersteunt het Centrum voor Personalized Cancer Treatment (CPCT). Kijk voor meer info op: www.barcodeforlife.nl.

Waarom ga ik dit doen?
In eerste instantie voor mijn eigen doel. Iets doen waar ik mij goed bij voel, en waar iets speciaals achter zit, een echte uitdaging in 2017! Vorig jaar voorjaar heb ik het hardlopen weer opgepakt…..ik ben begonnen aan een Clinic voor de 5 km, en ben nu verslaafd aan het hardlopen! Mede door het enthousiasme van Eddie Sevink, eigenaar van de hardloopwinkel Run2Day in Zwolle en oprichter van het evenement Stelvio for life, ontdekte ik daar mijn uitdaging en dacht maar één ding: dit ga ik doen! Het doel van de stichting spreekt mij aan, helaas ook genoeg mensen om mij heen met de verschrikkelijke ziekte of die de ziekte overwonnen of verloren hebben en daarnaast is het een klein evenement, waar elke persoon ook gezien wordt als persoon en niet als nummer. Een mooi evenement, in een mooie omgeving met mooie mensen om mij heen. Nu zoek ik nog mensen en manieren om aan mijn sponsorgeld te komen.
Ben je enthousiast geraakt voor het evenement, of om mij persoonlijk een bedrag te doneren, ga dan naar www.stelvioforlife.nl/deelnemers/444/ en kijk op mijn persoonlijke pagina voor meer info.

Volg mij ook op facebook!  www.facebook.com/Stelvio-for-life-2017-Marloes-Viveen-1675680216093850/

Groetjes Marloes Viveen