Tijdens de Nationale Molendag op 12 mei 2018 ontvangt Pim van Achthoven (17 jaar) als vrijwilliger bij de Windesheimer Molen de Jong Goud onderscheiding voor zijn verdiensten bij de molen. Ook wordt die ochtend vrijwilliger Tamara van Loohuizen in het zonnetje gezet voor haar 25 jaar trouwe dienst bij de Windesheimer molen. 

Jong Goud is een onderscheiding voor Zwolse jongeren die zich vrijwillig inzetten voor de stad. Wethouder Michiel van Willigen reikt op 12 mei de onderscheiding uit. 

Tijdens de Nationale Molendag ontvangt Pim van Achthoven (17 jaar) als vrijwilliger bij de Windesheimer Molen de Jong Goud onderscheiding voor zijn verdiensten bij de molen. Sinds 2011 zet hij zich wekelijks in voor het opzeilen en laten draaien van de wieken en het inpakken van meel en koeken. Ook is Pim tijdens de nationale molendagen één van de gidsen. Verder zorgt hij voor leuke berichten en foto’s op social media en de website van de molen. Met spreekbeurten en werkstukken weet hij ook nog eens zijn klasgenoten en leerkrachten enthousiast te maken. Door dit alles heeft Pim van Achthoven een belangrijke voorbeeldfunctie voor zijn leeftijdsgenoten.

Feestelijke uitreiking

Op 12 mei a.s. reikt Wethouder Michiel van Willigen de onderscheiding uit aan Pim. Ook wordt die ochtend vrijwilliger Tamara van Loohuizen in het zonnetje gezet voor haar 25 jaar trouwe dienst bij de Windesheimer molen. Het programma ziet er als volgt uit:

10.15 uur           Wethouder Michiel van Willigen en Blaaskapel Heuronsis Windesheim lopen richting de Windesheimer Molen vanaf dorpshuis Windesheim.

10.30 uur           Uitreiking en woordje door Wethouder Michiel van Willigen aan:

                        - Pim van Achthoven: Jong Goud Zwolle

                        - Tamara van Lohuizen: 25 jaar vrijwilliger bij de molen

+/-10.50 uur       Einde officiële programma

 

De uitreiking vindt plaats bij de Windesheimer Molen, Wijheseweg 43 in Windesheim.