De gemeente Olst/Wijhe heeft onderzoeksgegevens voor windmolens en zonnevelden gepubliceerd. Aan de zuid en zuidoostgrens van Windesheim zijn meerdere windmolens ingetekend. Het gebiedje wordt Herxen genoemd, maar ligt in feite dichter tegen Windesheim aan, waardoor woningen in ons dorp in de geluid- en slagschaduw zones komen te liggen.
In ‘gebiedsateliers’ wil de gemeente in gesprek over welke gebieden men meer of minder geschikt vindt voor wind en zon en op welke wijze men wind- en zonneprojecten wil ontwikkelen

Laat je horen en doe mee aan een gebiedsatelier. Deze worden gehouden op 5 juni in Olst, 11 juni in Wijhe  of 12 juni in Veessen. Opgave bij:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op:  Voor de bijeenkomst in Wijhe op 11 juni hebben zich veel deelnemers uit Windesheim opgegeven. Vanwege de nieuwheid van het onderwerp is maandag, voor de start van de avond, een half uur extra gepland voor vragen en uitleg over het hoe en waarom van de Energievisie. Die uitleg begint om 18:45 uur.
Aansluitend begint om 19:15 uur het gebiedsatelier

Klik hier voor informatie van gemeente Olst/Wijhe 
Klik hier voor de gevolgen voor Windesheim.