Het palmpasenprogramma is uitgebreid!
Na de optocht, het eieren zoeken en de spelletjes vertrekken we met iedereen die wil van het speelveld naar de kerk voor een ei-genzinnige uitdaging.

Wie kan zijn ei veilig laten landen vanaf de bovenste verdieping van de kerk?

Dit is je kans om je technische en natuurkundige kennis te testen, werkt jouw constructie als het van de bovenste verdieping van de kerk gegooid wordt en komt je ei heel beneden? We verzamelen om 14:45u bij de kerk in Windesheim, en iedereen die wil kan meedoen. De kinderen van groep 5 t/m 8 van de Florens Radewijnschool zullen op school een constructie maken, maar alle moeders, vaders, grote broers en zussen en wie zich nog meer uitgedaagd voelen zijn ook van harte welkom om een eggdropconstructie in elkaar te zetten.

Wat zijn de regels?

  • Je maakt 1 eggdropconstructie per persoon;
  • Je eggdropconstructie bevat 1 rauw kippenei;
  • Om het kippenei zit ten minste 1 dichtgeknoopt plastic zakje voor als het kapot gaat;
  • De materialen van je constructie zitten goed vast.

Expositie
Naast al dit eier-geweld is er in de kerk een expositie van kruiswegstaties, gemaakt door onze eigen groep 6/7/8 van de florens radewijnsschool. Hier kun je in 6 haltes stil staan bij het hoopvolle verhaal van Pasen. Bij elke halte vind je 3 schilderijen en een korte omschrijving. Een mooie manier om het paasfeest voor kinderen inzichtelijk te maken dus loop vooral even binnen.

Tip: als je de hele middag komt, krijg je vast wel dorst. Neem je eigen beker mee, dan zorgen wij voor wat te drinken (mag ook als je niet de hele middag komt)