De IJsselcentrale in Harculo was tot ver in de omtrek te zien. Het “Bruisende Buren Team” uit Zwolle-Zuid werkt aan een voorstelling “zodat we gezamenlijk de IJsselcentrale in onze herinnering houden. De voorstelling zal bestaan uit een theaterroute over het terrein en zal plaatsvinden op zaterdag 29 en zondag 30 juni. Buurtbewoners van Zwolle Zuid kunnen meedoen aan dit project. Als speler, zanger, schrijver of muzikant. Of door foto’s….lees meer over de informatiebijeenkomst op 2 mei 

Beste omwonende,

(Namens Engie). De sloop van Centrale Harculo nadert de afronding. Een moment om bij stil te staan en tegelijkertijd samen naar de toekomst te kijken. En voor ENGIE een moment om iets terug te doen voor de buurt. Daarom hebben we de handen ineengeslagen met Kameroperahuis, initiatiefnemer van de verschillende Bruisende Buren projecten die de afgelopen jaren in Zwolle Zuid plaatsvonden.

In december vorig jaar organiseerde Bruisende Buren enkele schrijfsessies met buurtbewoners uit Zwolle Zuid om verhalen te schrijven voor een nieuwe voorstelling. Het werd al snel duidelijk dat de deelnemers veel verhalen hebben over de IJsselcentrale en deze graag willen delen. Zo is het idee ontstaan voor een muzikale theaterroute over het terrein van de centrale met verhalen, herinneringen en muziek. Een mooie manier om afscheid te nemen van een iconisch gebouw in de wijk en vooruit te kijken naar iets nieuws. Toen Bruisende Buren ons benaderde om mee te werken en ons terrein open te stellen, hoefden we daar niet lang over na te denken.

Met veel plezier kondigen we dan ook alvast de titel van deze voorstelling aan: REQUIEM VOOR DE IJSSELCENTRALE, een voorstelling over afscheid nemen en vooruitkijken. De voorstelling is bedoeld voor de inwoners van Zwolle Zuid en wordt gespeeld op 29 en 30 juni aanstaande.

Meedoen aan deze voorstelling

Buurtbewoners van Zwolle Zuid kunnen meedoen aan dit project. Als speler, zanger, schrijver of muzikant. Of door foto’s van de sloop ter beschikking te stellen, te helpen bij de publiekontvangst, etc. Meer weten? Op donderdag 2 mei houdt Bruisende Buren een informatiebijeenkomst over deelname aan de voorstelling van 19:00 tot 21:00 uur.  Klik hier om u aan te melden.

Over de Bruisende Buren

De Bruisende Buren is muziektheater voor, door en over bewoners van Zwolle-Zuid waarbij ontmoeting centraal staat. Het begon met kleine muzikale diners bij buren thuis. Vervolgens heeft een eerste kleinschalige muzikale en theatrale route ‘Ontdek De Bruisende Buren’ in juni 2016 plaatsgevonden. In juni 2017 presenteerden ze een nieuwe editie geïnspireerd op Hair, de geruchtmakende musical uit 1969. Deelnemers schreven eigen nummers onder begeleiding van een professionele muzikale coach. Dit resulteerde in de muziektheatershow de Bruisende Buren goes Wild, naar een idee van wijkbewoner en kunstenaar Jehudi van Dijk in regie van Céline Hoex.

Bruisende Buren is een initiatief van Kameroperahuis. Deze voorstelling wordt ondersteund door ENGIE, provincie Overijssel, gemeente Zwolle en het BuurtCultuurfonds van de Stadkamer.