Derde editie Autocross Masters Wijhe

Het weekend van 27 en 28 juli 2019 zal weer in het teken staan van de Autocross Masters te Wijhe (nabij Windesheim). Op het terrein van de familie Groot Koerkamp zal voor de derde maal het internationale autocrossgeweld losbarsten. Uit voornamelijk de drie BeNeLux landen komen coureurs in grote getale naar het Overijsselse Wijhe om daar tijdens de vierde wedstrijd tellend voor het Autocross Masters Kampioenschap te strijden. 

Zaterdag zullen de heren en dames coureurs in 2 voorronden trachten om zoveel mogelijk punten voor de zondag te verzamelen. Tevens trachten de coureurs tijdens deze voorronden om een snelle rondetijd neer te zetten. Op zaterdag kwalificeren in elke klasse namelijk de 16 coureurs met de snelste tijd zich voor de finale. Na afloop van de finalen zal op zaterdag de Dutch Endurance Cup verreden worden. Dit is een race waarin de coureurs in een uur tijd zoveel mogelijk ronden proberen af te leggen.

Op zondag zal de derde voorronde verreden worden. Degenen met de meeste punten plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale en strijden zo door de afvalrace heen. Aan het einde van de zondag mogen alle winnaars het tegen elkaar opnemen in de zogenoemde superfinale.

Aan start staan de tien reguliere klassen van het kampioenschap en de zogenoemde gastklasse de Vrije Standaardklasse. In de reguliere klassen vind je de reguliere straatauto’s, waarbij de motor waar nodig enigszins gepimpt is om nog sneller over het circuit te gaan. Tevens is er de keverklasse te zien, dit is een zelfbouwauto op basis van de VW Kever. Als laatste groep zijn er de sprinters te zien, dit zijn zelfbouwframes die lijken op buggy’s. In deze zogenoemde sprinters staan ook lokale coureurs aan de start, denk bijvoorbeeld aan Aniek Ripperda uit Den Nul, zij zal het tegen de heren opnemen in de juniorbuggy klasse. De sprintklasse met motoren tot 600cc, waarbij de coureurs uit de leeftijdscategorie van 12 tot en met 21 jaar zijn. Maar wellicht zal ook de equipe van haar vader, de snelle monteur uit Den Nul, aan de start verschijnen. Na uren te hebben doorgebracht in de schuur bij zijn ouderlijke huis, hoopt de coureur uit Elshof, Danny Stoel ook tijdens zijn thuiswedstrijd aan de start te kunnen verschijnen.

Tijdens het weekend kun je langs de baan de wedstrijden live aanschouwen, maar ook door het zogenoemde rennerskwartier lopen. In het rennerskwartier kun je wellicht een kijkje onder de motorkap nemen, of even een gesprek aanknopen met die snelle man of vrouw. Ook voor de kinderen is er genoeg te zien, misschien mag uw zoon of dochter even plaatsnemen in een snelle auto voor de foto. Daarnaast heeft RL Verhuur uit Ruinerwold een springkussen voor de kinderen beschikbaar gesteld. Dus mochten de kinderen hun enthousiasme even kwijt willen, kunnen ze lekker springen. Na afloop is er een muzikale afsluiting van Discotheek Silver.

Kortom er is genoeg te zien op het terrein van de familie Groot Koerkamp aan de Rijksstraatweg 4 te Wijhe. Er is voldoende parkeergelegenheid voor uw auto of fiets. Ook aan de innerlijke mens is gedacht, er zullen dus diverse eet- en drinkgelegenheden zijn. Aanvang van de wedstrijden is beide dagen 9.00 uur. En dat voor een kleine bijdrage per persoon van €20,- voor de zaterdag en zondag of €10,- voor alleen de zondag (vanaf 12- jarige leeftijd). Voor het parkeren zal een minimale gift van €1,- gevraagd worden, opbrengst hiervan gaat volledig naar “De strijd van Salland”.

Zien wij u ook tijdens het Autocross Masters weekend?

Meer informatie vindt u op www.drentseautocrossclub.nl.