Huisconcert Windesheim 22 september 2019

Hierbij nodigen wij jullie uit voor een pianorecital.
Het concert vindt plaats op de Deel van onze boerderij.

Pianist: Javier Rameix:

Tijd van 15.00-16.00 u. De Deel is open vanaf 14.30 u
Veldweg 1-2 8015 PP Windesheim, Zwolle

Graag even doorgeven als je komt. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gratis toegang,  wel graag een bijdrage na afloop van het recital.

Leuk jullie weer te ontmoeten: met muzikale groet : Theo Tobé en Jannie Gols

 

Programma:

“MET ZUID AMERIKAANSE BEZIELING”

Met onder andere werken van: Hector Villa-Lobos en Alberto Ginastera 

 

Javier Rameix (Maracay,  Venezuela 1991) werd al op jonge leeftijd ontdekt als een veelbelovend muzikaal talent. De verwezenlijking van zijn ambities was in zijn geboorteland, Venezuela, niet altijd makkelijk. Nauwelijks 17 jaar oud reisde hij naar Nederland om te studeren aan het Conservatorium in Utrecht bij Alan Weiss en Sebastian Colombo. Hij studeerde summa cum laude af en zette zijn studie voort aan het prestigieuze Reina Sofía Instituut in Madrid bij de gevierde maestra Galina Eguiazarova, de docent van Arcadi Volodos en Radu Lupu. Ook studeerde hij aldaar aan het Internationale Kamermuziekinstituut bij Márta Gulyás.

Javier heeft opgetreden in diverse grote zalen met recitals en als solist met orkest. In 2011 werd hij uitgenodigd door Jose Antonio Abreu, de stichter van de Venezolaanse orkesten “El Sistema”, voor een uitvoering als solist met het “Teresa Carreño Orchestra”. Hij trad ook op als solist met onder meer het “Verum Orchestra” in verschillende steden in Spanje, waaronder het Auditorio Nacional in Madrid. Daarnaast heeft Javier veel opgetreden in Spanje met zijn kamermuziekensemble, een pianokwintet. Op 2 december 2018 debuteerde Javier in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam met een overweldigend recital. In maart en april 2019 had hij een tournee in Latijns-Amerika..

Javier won diverse prijzen en ontving een onderscheiding uit de handen van de voormalige vorstin van Spanje, Hare Majesteit Koningin Sofía.

Hij woont in Amsterdam waar hij een pianopraktijk runt. Op 26 september houdt hij zijn volgende openbare recital in de Thomaskerk in Amsterdam. In oktober neemt Javier zijn eerste  CD op

www.javier-rameix.com | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.