De Werkgroep Eigen Duurzaamheid is een groepje Windesheimer vrijwilligers die, namens Plaatselijk Belang, de diverse mogelijkheden van verduurzamen van eigen huishoudens onderzoekt en acties daaromtrent in gang zet.

Informatieavond Dinsdagavond 14 januari 19:30
in het Dorpshuis van Windesheim, Geert Grooteweg 21, 8015 PM Windesheim

Op deze informatieavond praten we jullie graag bij over de ontwikkelingen, acties en verdere plannen van de Werkgroep Eigen Duurzaamheid.
Hoofdthema van de avond is het doorspreken van de mogelijkheden om gezamenlijk duurzaam stroom op te wekken in de regio door middel van een energiecoöperatie. We leggen graag uit wat uw voordelen zijn van deelname en welke alternatieve opties u heeft om duurzaam stroom op te wekken. Tijdens deze avond willen we de interesse polsen om verder te gaan met het oprichten van zo’n coöperatie.

Geïnteresseerden uit Harculo, Herxen, Laag Zuthem en Zwolle Zuid zijn ook welkom.

Verder staat op het programma:

  • Energiescan
    Er is al een aantal energiescans uitgevoerd. Ervaringen kunnen we delen en we horen graag of er interesse is voor een nieuwe ronde.
  • Infraroodscan
    Door middel van infrarood foto’s is te zien op welke plek van het huis warmte weglekt. We kunnen een scanner huren en bij geïnteresseerde huishoudens foto’s maken.
  • Verslag activiteiten afgelopen periode
  • Subsidies en leningen voor verduurzaming

Werkgroep Eigen Duurzaamheid: Siebe Pool, Jelle de Jong, Erik Paul Kolk, Peter Auke Nicolaij, Simon Plat