Onze Vakkanjer Patrick Biesemaat uit Windesheim heeft zich in november 2013 geplaatst voor de nationale finale van de VakkanjerWedstrijden welke van 19 tot en met 21 maart 2014 in Den Haag gehouden zijn. Patrick heeft tijdens deze finale het GOUD veroverd bij het onderdeel 'Elektrotechniek Gebouwen'! 

Patrick volgt zijn niveau 3 opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties bij Opleidingsbedrijf  InstallatieWerk en het Deltion College. Patrick werkt nu bij Schreuder BV. In november 2013 liet hij zijn kwaliteiten zien in de voorronde Elektrotechniek Gebouwen en dat deed hij met een prima resultaat! Van de ruim twintig deelnemers zijn vijf deelnemers, waaronder Patrick, geselecteerd. Deze vijf deelnemers hebben gestreden in de nationale finale.

7 April vloog hij naar Finland om daar mee te doen aan de Open Finse Kampioenschappen. Patrick vond het extra spannend omdat dit de eerste keer was dat hij ging vliegen! Hij deed in Finland mee aan de wedstrijden, om ervaring en kennis op te doen voor de EuroSkills in Lille (Frankrijk).. 

Patrick Biesemaat Nederlands kampioen 'elektrotechniek gebouwen' gaat in oktober 2014 naar de Euroskills in Lille.

Ondertussen heeft Patrick ook nog het KNX certificaat behaald.