Er is op maandagavond 16-02-2015 overleg geweest tussen DBCO (http://www.dcb-ov.nl) Stichting IJsseldelta Glasvezel Buitengebied en verschillende PB`s uit de buiten gebieden van Zwolle.

We gaan aansluiten bij de stichting IJsseldelta, die bezig is met een haalbaarheidsonderzoek voor de regio waar wij ook in zitten. Het is zaak om eerst een goed vertegenwoordigde werkgroep op te zetten voor de Zwolse regio. De leden van deze werkgroep worden nu gezocht bij de plaatselijke buurtverenigingen.

De taak van de werkgroep is:

Informatie avonden voor de bewoners organiseren en te kijken of er voldoende belangstelling is om doorgang van het project te krijgen. Er moet namelijk een aanzienlijke hoeveelheid mensen meedoen voordat het project kan starten en als we op 40% zitten zullen er ook inloop avonden met de providers georganiseerd worden op verschillende plaatsen in de regio Zwolle.

Ambassadeurs werven. Er zijn ongeveer 20 personen per regio nodig om mensen warm te maken voor het project, want er komt geen Glasvezel in het buitengebied als we de 60% niet halen. Als we de 60% halen kan hopelijk eind 2015 de eerste schep de grond in.

Maar ook zijn er mogelijkheden voor de mensen in de kern, zoals Windesheim. Veel mensen hebben hier een ziggo aansluiting, maar als 30% uit de kernen mee doet kan ook in de kern glasvezel aangelegd worden. Dus het is niet alleen het buitengebied, maar er zijn ook mogelijkheden voor de kleine kernen. Haalbaarheid voor deze aanleg en minimale hoeveelheid aansluitingen moet nog verder uitgewerkt worden.

In eerste instantie zullen wij u over de voortgang informeren via een mailing en via de website www.onswindesheim.nl.