Sinds de start van de doppenactie in Nederland zijn er veel ontwikkelingen! Zo hebben wij nu meer dan 70(!) inzamelpunten verspreid in Nederland en groeit dit dagelijks. Ongelooflijk om te zien hoeveel mensen ons op deze sympathieke manier willen steunen! Heel erg veel dank daarvoor!
Graag breng ik u op de hoogte van het volgende. In samenspraak met het recyclebedrijf kan ik u mededelen dat vanaf nu alle plastic ronde doppen EN deksels gespaard mogen worden. De volgende doppen mogen dus gespaard worden. Doppen van:

-       Frisdrankflessen;
-       Zuivelpakken (melk, yoghurt etc);
-       Fruitsappakken;
-       Mineraal- of spuitwater;
-       Sportdrank (verwijder alstublieft het kleine doorzichtige plastic dopje);
-       Wasmiddelen (zowel de dop van de flacon als de wasbolletjes);
-       Zepen en shampooflessen;
-       Deo- en spuitbussen;
-       Slagroombussen;
-       Pindakaas- en chocoladepastapotten

Let op: In sommige dopjes en deksels zitten kartonnen of aluminium lipjes, deze moeten ook verwijderd worden.  

Zoals u leest hierboven kunnen er dus meerdere typen doppen en deksels voor ons gespaard worden. Communiceer dit ook met iedereen die de doppen bij u inlevert. Tevens blijven ook wij communiceren dat de doppen schoon en droog ingeleverd moeten worden, dit bespaard natuurlijk vieze handen.

Mocht u het leuk vinden om een doppenactie op te zetten in uw regio? Weet dan dat het mogelijk is om eventueel een ambassadeur van KNGF Geleidehonden hieraan te koppelen. Deze persoon komt dan met hond naar locatie en verteld dan wat meer over ons en wat de hond voor deze persoon betekend. Het sparen wordt op die manier nóg tastbaarder en enthousiasmeert mensen om voor ons in actie te komen. Mocht u interesse hebben in een ambassadeur voor uw school, vereniging of organisatie? Ga dan naar onze website: https://www.geleidehond.nl/meer-weten/informatie-en-voorlichting/gastspreker-uitnodigen/gastspreker-uitnodigen/

Ik wens u ontzettend veel succes met het sparen van de doppen. Blijf het woord verspreiden onder familie, vrienden, collega’s en bekenden. Hoe meer mensen met ons mee doen, hoe groter de actie wordt. Mocht u nog ideeën of tips hebben, dan hoor ik dit graag. De actie is en blijft in ontwikkeling en mede dankzij uw kennis en ervaring op het gebied van sparen en inzamelen kunnen we de actie steeds verbeteren.

In Windesheim kan men de doppen inleveren bij Ivonne van der Kolk.