Dit artikel stond laatst in de Swollenaer. Klik ook hier voor een artikel.

In het weekend van 23 April was het team van Ducati Racing Zwolle weer op het TT Circuit van Assen aanwezig voor de 2e ronde van het NK Open Wegrace (OW Cup)

Het team vertrok op donderdagavond richting Assen , want er stond voor de vrijdag eerst een trainingsdag op het programma. Deze trainingen werden verreden onder een heerlijk voorjaarszonnetje en het team heeft hard gewerkt om tot betere resultaten te komen. Er werden aanpassingen gedaan aan de Ducati 848 en ook de rijder werd gecoached om nog beter met zijn motor te "communiceren".

Zaterdagochtend was koud ,met een zonnetje, maar Moeder Natuur had nog een aantal verrassingen voor ons die dag. De 1e kwalificatie stond al gepland om 09:00 en rijder Mark Viveen was als eerste buiten en wist gelijk een aantal snelle rondes neer te zetten. Helaas kwam hij in de 6e ronde ten val bij het uitkomen van de Strubbenbocht en motor en rijder liepen daarbij wat kleine schade op. De kwalificatie kwam daarmee voor ons tot een eind , maar wel met een resultaat P5. De motor werd door het team snel en vakkundig hersteld waarna deze na de technische herkeuring weer klaar stond. Ook Mark was weer klaar om te rijden.

De 2e kwalificatie was onder warmere omstandigheden, maar begon met lichte regen. Toch besloten te gaan rijden in verband met de eerdere crash en ook de regen verdween. De tijden gingen omlaag,maar het kostte Mark toch nog tijd om weer in het ritme te komen. Uiteindelijke startplek P18. De wedstrijd begon vroeg in de middag en we hadden inmiddels regen en zels hagel gehad, maar de omstandigheden leken goed. De lampen gingen uit en met een hele goede start kwam Mark in de 2e ronde als 12e door. Na een strijd van 6 rondes in een ingekorte race wist Mark de Ducati als 10e over de streep te brengen en daarmee een heel goed resultaat neer te zetten.

De onboard beelden van de wedstrijd zijn gemaakt en staan op Youtube.  klik 

Het team maakt zich inmiddels op voor de 3e ronde in het kampioenschap wat word verreden op 14 Mei as. Wilt u deze race kosteloos bijwonen neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik hier voor de Facebook pagina van Mark