Vorig bericht: Op 8 oktober vinden Provinciale Ploegwedstrijden plaats. Er gaan 20 ploegers strijden om het Overijssels Ploegkampioenschap voor wentelploegen. De wedstrijd wordt gehouden bij de Rijksstraatweg 17, Herxen. Aanvang: 11:00 uur.

Op zondag 8 oktober a.s. zullen in Herxen 20 deelnemers met hun trekker en ploeg gaan strijden om het Overijssels Ploegkampioenschap voor wentelploegen. Uit Salland zullen er 10 deelnemers mee doen, onder meer uit Wesepe, Diepenveen en Herxen. De beste deelnemers mogen volgend jaar naar de nationale kampioenschappen.

Alle deelnemers krijgen een veldje van 0,2 hectare toegewezen en moeten dit zo netjes mogelijk omploegen. Een vakkundige jury beoordeeld het ploegwerk op onderdelen als rechte voren, uniforme geploegde sneden en netjes onderwerken van de maïsstoppel. Snelheid is speelt absoluut geen rol; deelnemers hebben drie uur de tijd om hun veldje om te ploegen. Tussen 11:00 uur en 15:00 uur kan het publiek het vakmanschap en opperste concentratie van de ploegers komen bekijken. Het wedstrijdterrein ligt langs de Rijksstraatweg (N337) en is bereikbaar vanaf de parallelweg, iets ten noorden van de afslag naar Herxen.