Informatiebijeenkomst herbestemming
bijgebouwen Centrale Harculo

 Geachte omwonende / belangstellende,

Zoals u weet wordt het hoofdgebouw van de energiecentrale Harculo momenteel gesloopt. BOEi, een maatschappelijke onderneming gericht op herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed, is door eigenaar ENGIE gevraagd te kijken naar behoud en herbestemming van een gedeelte van de voormalige centrale.

ENGIE maakt zich samen met BOEi hard voor behoud en herbestemming van het koelwatergebouw, een klein gedeelte van de hoofdcentrale, de binnenhaven en het dienstengebouw. Dat laatste gebouw bevat een breed scala aan kunstwerken die na de oorlog werden vervaardigd rondom het thema energie. Kunstenaars als Hans Bayens en Titus Leeser gaven uitdrukking aan de toen broodnodige positiviteit in bijvoorbeeld de wandschildering in de hal die de zonne-energie als bron voor verschillende menselijke werkzaamheden voorstelt. ENGIE en BOEi, gesteund door de gemeente, slaan de handen ineen om deze bijzondere kunstwerken te behouden en voor iedereen in de toekomst beleefbaar te maken.

BOEi heeft veel ervaring met restauratie en herbestemming van industriële gebouwen: zo werden in de afgelopen jaren onder meer de Cereol-fabriek in Utrecht, de Hazemeijer in Hengelo en de ENKA-fabriek in Ede gerestaureerd en herbestemd.

Graag nodigen we u uit voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 6 februari 2018 waarop BOEi de intenties rondom de herbestemming van de bijgebouwen en de binnenhaven van de Centrale Harculo zal toelichten. De plannen voor de herbestemming van het gehele terrein moeten overigens nog ontwikkeld worden. Daarover informeren we u graag op een later moment.

Wanneer?
Dinsdag 6 februari 2018, inloop tussen 18.00 uur en 21.00 uur

Waar
Wijkcentrum SIO, Thorbeckelaan 2 in Zwolle

Aanmelden
Meld u nu aan voor de informatiebijeenkomst.  

 

Graag tot ziens op dinsdag 6 februari!

 

Met vriendelijke groet,

BOEi, ENGIE