Bij de afbeelding: Dit is het aanzicht van de centrale voordat het sloopproject van start ging. De pijl markeert de plaats waar de woensdag geplande werkzaamheden plaatsvinden.
Op woensdag 9 mei 2018 om 11.00 uur, worden 2 gedeelten van de voormalige productie-eenheid HC4 neergehaald. De HC4 is het meest noordelijke deel van de hoofdgebouwen dat nog overeind staat.

 


Het gaat om:

    De oostgevel van HC4; het schakelhuis
    De westgevel van HC4; de ‘IJssel-zijde’   

Het neerhalen wordt uitgevoerd door de constructie in te snijden en vervolgens omver te trekken. Er wordt géén gebruik gemaakt van explosieven. Bij de werkzaamheden komt een hoeveelheid beton en metalen op de grond terecht. Dit gaat gepaard met een kortdurend lawaai en mogelijk enige stofontwikkeling. We houden o.a. de ondergrond zo nat mogelijk om opwaaiend stof te voorkomen. Het stof is niet gevaarlijk, maar om praktische redenen raden wij u aan om ramen en deuren gesloten te houden tijdens deze activiteit.
Er volgen nog 2 fasen om de resterende gebouwdelen van HC3 en HC4 neer te halen, waarna de ketelstatieven, de kern van deze gebouwen, worden neergehaald.
Meer over de ontwikkelingen op het terrein van Harculo kunt u lezen in de nieuwsbrief en op de website http://www.harculo.nl