Hoe het allemaal is begonnen.

Het Stratenvolleybal  Windesheim is ontstaan in eind 1979 uit de net opgerichte volleybal vereniging SVW. In Januari 1980 werd het eerste toernooi gespeeld. de opzet van het toernooi was om met gemengde teams te gaan spelen. Mede oprichters waren Arie van der Snel en de toenmalige beheerder van het dorpshuis "de Molenkamp".

We zijn begonnen met 18 gemengde teams. De wedstrijden worden gespeeld in de gymzaal van het dorpshuis, de afmetingen zijn niet helemaal een volleybalveld maar daar heeft niemand moeite mee, aan het plafiond zit een balk waaraan de ringen bevestigd zijn die balk en ringen hangen (altijd) in de weg voor een hoge bal, maar hier hebben beide ploegen last van.

Het eerste toernooi dat werd gespeeld werd gewonnen door Dorpstraat 3, er waren in dat jaar 4 ploegen uit de Dorpstraat ook de Geert Grooteweg was vertegenwoordigd met 3 teams en de Veldweg met 2. Er werd gestreden in twee poules waarvan de nrs. 1 de finale speelden. Later is het een kruis finale geworden van de nrs. 1 t/m 3. In 1992 deden er nog 10 teams mee. In 1997 waren er weer 12 teams actief. en vanaf 1998 schommelt het tussen acht en zeven teams.

In het jubileumjaar 2004 de 25e keer deden 8 teams mee. Op de laatste avond  kwamen er twee spelers van Landstede Volleybal een demonstratie geven en er werd ook nog een partij gespeeld door de twee spelers van landstede volleybal en een samengestelde ploeg uit de diverse teams tussen de wedstrijden door:  De latere winnaar de "Kattenmeppers" werden door de spelers van landstede uitgenodigd om een thuiswedstrijd van Landstede volleybal te komen bekijken.  

De inschrijving voor editie 2013 is geopend. Er is een leeftijdsgrens, je moet in 2013 minimaal16 jaar oud zijn of worden.
Opgeven voor het stratenvolleybaltoernooi kan door dit formulier in te vullen en op te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.