Een eigen Windesheimse vlag voor feestelijke momenten
Het vlaggen is in de mode. Op steeds meer plekken – ook in ons dorp - zie je allerlei vlaggen zoals die van Zwolle, van Zwollerkerspel, van Israël, van de Zwarte Cross, een bed-and-breakfast vlag enz.  Onze molen spant echter de kroon: bij feestelijke gelegenheden gaan er maar liefst vier vlaggen met de wieken rond: de Zwolse, de Sallandse, de Overijsselse en de Molenvlag.  Ook Herxen heeft sinds een jaar haar eigen vlag die je op veel plekken in het dorp ziet. Wat is er toepasselijker dan onze  eigen vlag te zien wapperen bij speciale gelegenheden zoals een dorpsfeest of een kampioenschap van een Windesheimse vereniging.

Deze zomer leende Plaatselijk Belang (PB) de Zwolse vlag van Menco Schilder om de burgemeester bij zijn bezoek aan Windesheim passend te verwelkomen. Later deed Menco de suggestie: zou het niet leuk zijn om een eigen Windesheimse vlag te hebben. Goede raad is duur en daarom komt PB met het volgende voorstel.

Wedstrijd
We houden een wedstrijd voor het ontwerpen van een Windesheimse vlag. Iedereen mag meedoen van jong tot oud. We hopen op veel inzendingen. Je mag maximaal 3 ontwerpen per persoon indienen. Een jury bestaande uit Serge Westerdiep (wijkmanager gemeente Zwolle), Geke Nalis (PB Herxen) en Dick Langevoord (lid van een familie die al meer dan 2 eeuwen in Windesheim woont) doet een voorselectie. Uiteindelijk blijven er 3 ontwerpen over waar de Windesheimers een keuze uit kunnen maken door te stemmen via internet. Het ontwerp met de meeste stemmen wint. Bij een gelijk aantal stemmen beslist de jury. 

Aan de slag
Bij het ontwerpen zijn er een paar regels waar je rekening mee moet houden:
- de vlag heeft de verhouding 2:3  bijvoorbeeld het 100 cm hoog en 150 cm breed.  
- de vlag is herkenbaar voor Windesheim
Vaak zit er achter een ontwerp een heel verhaal. Als je dat wilt dan kun je toelichten waarom je dit ontwerp hebt gemaakt.
Het ontwerp kan worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot 15 januari 2022. Of anders in de brievenbus doen bij Bergweg 46, 8015 RC Windesheim. Vergeet dan niet je naam en telefoonnummer te melden.

Winnaar
PB laat minstens 5 vlaggen maken waarbij er 1 voor de winnaar is, 1 voor de vlaggenmast op het Kampie en de andere vlaggen worden geschonken aan de molen, het dorpshuis en de school. Je kunt de winnende vlag ook als privé persoon aanschaffen. Daarover later meer.

Tip: Wil je je laten inspireren of gewoon wat tips  van vlaggenontwerper Teun lezen, kijk dan naar het filmpje: