Vertrek

Velen hebben inmiddels vast gehoord dat we als gezin half juni 2022 hopen te vertrekken uit Windesheim. Afgelopen februari kreeg ik de vraag van de Hervormde gemeente in Oud-Vossemeer (Tholen) om daar predikant te worden. Hoewel we het hier goed naar ons zin hebben in het dorp en de kerk en niet op zoek waren naar een nieuwe uitdaging, voelden we ons wel geroepen om daar heen te gaan. We zijn hier dan een goede 5 jaar geweest. We zitten nu dus in een periode van overgang. Een tijd om het leven en werken daar voor te bereiden. Alita zoekt nieuw werk en voor de kinderen is een nieuwe school gevonden. Tegelijk is het een tijd waarin we heel blij en dankbaar terugkijken voor de goede contacten die we hier hebben opgebouwd. Voor de openheid van het dorp voor mij als beginnende predikant. Voor de goede samenwerking met het Plaatselijk Belang, het Dorpshuis, de Florens Radewijnsschool en Muziekvereniging Nooit Gedacht.

 

Het is de bedoeling dat de kerk weer op zoek gaat naar een nieuwe predikant voor de gemeente. De eerste stappen zijn inmiddels gezet, maar er kan toch zomaar een jaar of langer overheen gaan. Er wordt gekeken of de pastorie in tussentijd op een goede manier gebruikt kan worden.

 

Tot juni wonen en werk ik hier nog gewoon – dus mocht je me willen spreken, dan hoor ik graag van je! Op 12 juni is de afscheidsdienst in de kerk. Over hoe ons afscheid verder plaatsvindt  - ook voor het dorp - wordt nog nagedacht. In elk geval ben ik ook gewoon op de rommelmarkt en ontmoeten we elkaar wellicht daar of op een ander moment in het dorp.

 

Met een hartelijke groet, ds. Jan Hendrik van Wijk

06-20929810 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.