Op 30 augustus organiseert Pynarello een fietstocht langs drie inspirerende plekken in Zwolle, oa. in Windesheim. Op elk van de locaties ervaart het publiek een kort concert. Van jazz tot klassiek.

Het publiek begint deze zondagochtend in een Zwolse parel: Beeldenpark Landgoed Anningahof. Hier vindt een intiem concert plaats van zangeres Anna Serierse en gitarist Gijs Idema. Dit jazz-duo zoekt nieuwe manieren om zang en gitaar samen te laten vloeien. Ze streven naar een unieke blend tussen de klank van hun twee instrumenten.

Hierna zet het publiek koers naar de Zwolse binnenstad. In Academiehuis de Grote Kerk laten de vier hoornisten Heidi van Loo, Hanna Guirten, Sander van Dijk en Felix Peijnenborgh de diversiteit van hun instrument horen en vullen de indrukwekkende grote ruimte met hun hoornklanken.

De laatste etappe voert naar Windesheim. In de oudste boerderij van Salland speelt op de deel een strijktrio een gevarieerd programma van Weens klassiek tot Hongaarse volksmelodieën. Rennée Timmer, Margot Kolodziej en Geerten Feller verzorgen dit laatste intieme kamerconcert.

Pynarello is een collectief van musici dat altijd op zoek is naar manieren om muziek dichter bij het publiek te krijgen. Hierbij laat het vaak tradities, vormen en conventies los binnen en buiten de concertzalen. Zo maakte het collectief vorig jaar furore door een nieuw gecomponeerd deel aan de negende symfonie van Dvorak toe te voegen en het geheel staande, kriskras door elkaar, zonder dirigent, én zonder bladmuziek in de concertzalen te brengen. Nu brengt Pynarello juist de intimiteit van kleinschalige kamermuziek op bijzondere en inspirerende locaties. ‘Tour de Pynarelli’ wordt in Utrecht, Amersfoort, Groningen, Den Haag en Zwolle georganiseerd.

De groepen zullen vanwege de anderhalve meter norm klein blijven. Er zijn dus beperkt kaarten beschikbaar. Koop uw kaarten voor de gehele fietstocht met starttijd 10:00, 11:00 of 12:00 uur, of losse kaarten voor het concert in het Academiehuis, online via pynarello.com